Synes du også, at dine nye fliser allerede er kommet til at se gamle og slidte ud efter kun kort tid? Vind og vejr er hård kost for dine havefliser, men du kan heldigvis nemt shine dine fliser op, så de kommer til at se ud som nye igen. Her får du en stribe gode råd til, hvordan du kan rense dine fliser i carporten eller på terrassen, så du igen kan nyde synet af dem.

Spul dine fliser rene

Er du en af de heldige, der har en praktisk og effektiv Nilfisk højtryksrenser stående i skuret? Så er det ingen sag at forvandle alle dine beskidte fliser til en bedre udgave af sig selv. Det eneste, som du skal bruge, er din højtryksrenser, adgang til vand og en god portion tålmodighed. Det tager noget tid at spule hver enkelt haveflise, men det gør en verden til forskel – og du vil aldrig være i tvivl om hvilken flise, som du er kommet til, hvis du holder en pause undervejs.

Hæld eddikesyre i vandkanden

Som husejer har du sikkert allerede eddikesyre stående i skabet med rengøringsmidler – og ellers kan du nemt anskaffe det for få kroner i det lokale supermarked. Når du har godt med vand i vandkanden, hælder du eddikesyre i og tilføjer et drys salt. Så er du klar til at gå i gang med projekt rens-dine-fliser.

Udover den skrappe blanding i vandkanden skal du bruge en god portion knofedt og tålmodighed. Og så er det ellers i gang med at skrubbe hver enkelt haveflise – en efter en. Når du er kommet det værste skidt til livs, kan du i lang tid glæde dig over dine flotte fliser på terrassen eller i indkørslen.

Tagrens kan bruges til meget andet end tagplader

Måske har du før prøvet at give dit tag en omgang tagrens? Og måske har du en rest stående ude i dit skur? Så er der ingen grund til at lade det gå til spilde. Tagrens er nemlig også et effektivt middel, når det kommer til at få dine havefliser til at se rene og nye ud.

Bland den sjat tagrens, som du har tilbage, med vand, og gå efter et blandingsforhold, der hedder 1 dl tagrens til 10 dl vand. Resultatet af blandingen er et effektivt rengøringsmiddel, der fjerner både skidt og snavs fra dine havefliser.