Der er noget helt særligt over et lyst og indbydende hjem, hvor der virker rummeligt og højt til loftet. Men hvordan undgår du, at dit hjem bliver mørkt og dunkelt, men i stedet lyst og indbydende? Du får tre råd til et lysere hjem lige her.

1. Tænk over dit farvevalg

Mange glemmer måske at tænke over, hvor meget farverne i hjemmet har at sige for, om der er flot lyst op i rummene. Med lyse farver på væggene kan du nemmere få dit hjem til at fremstå langt større, end det rent faktisk er.

Hvis du er en af dem, som ikke ønsker, at alle husets vægge skal være malet hvide, kan du vælge, at én af væggene i eksempelvis stuen males i en anden farve. På den måde bliver rummet ikke klinisk at se på, men i stedet får det en kreativ og dekorativ vinkel, hvor det ikke fremstår som et mørkt rum uden lys.

2. Vælg døre og vinduer med omhu

Dit valg af døre og vinduer er afgørende for, hvilket lysindfald der kommer udefra, og hvordan dit hjem derfor er lyst op. Det har også en stor rolle, når det kommer til, hvordan samspillet er mellem rummene generelt. Sørg derfor for at vælge de rigtige vinduer og døre med omhu, som samtidig passer ind i den stil, huset har.

Nogle forhandlere tilbyder endda, at du kan designe dine egne vinduer og døre, så de passer perfekt til det udtryk, du ønsker, dit hus har. Det er en smart måde at sikre, at dine døre og vinduer skaber det helt rette lys i hjemmet.

3. Undgå mørke, tunge møbler

I mange hjem står der en lænestol, et stort skab eller andet, som er arvet efter et familiemedlem. Selvom det måske umiddelbart er et stort og tungt møbel, kan det sagtens tilpasses en moderne stil og indretning.

Men prøv at undgå, at ikke alle møblerne bliver brune, store og tunge i hjemmet. Det gælder især, når du indretter de små rum, da det kan give rummet et meget presset udtryk. Dine møbler har derfor meget at sige i forhold til, om dit hjem fremstår mørkt og dunkelt, eller om det fremtår lyst og rummeligt.