Skal du vælge vinduer til dit nye hus, som er ved at blive bygget? Eller skal du have skiftet vinduer ud i den bolig, som du bor i? Uanset hvad er der masser af forskellige typer af vinduer at vælge mellem i dag.

Måske er du til den moderne stil med kæmpe vinduespartier, der giver masser af lys og udsigt, eller måske hører du til typen, der godt kan lide det hyggelige udtryk, som du får med små romantiske bondehusvinduer eller dannebrogsvinduer? Her i artiklen får du vores bud på en række af vinduer, som findes på markedet i dag.

Energivenlige vinduer er det nye sort

Når du skal vælge vinduer til din bolig, er det næsten umuligt at opdrive vinduer, som ikke er energivenlige. Der findes dog nogle, som er mere klimavenlige end andre, og vil du gå all in på energifronten, så er det termoruder, som du skal gå efter. Termoruder har en særlig høj isoleringsevne, og du kan dermed være sikker på, at du på ingen måde kommer til at fyre for fuglene, hvis du får sat den slags vinduer i dit hus.

Hvor vild er du med at vedligeholde dit hus?

Synes du, at du har nok at gøre med at vedligeholde dit hus og din have? Så kan det være en god ide at gå efter vinduer, der er vedligeholdelsesfrie. Vil du gerne slippe for at skulle slibe og male dine vinduer fra tid til anden, kan du vælge at gå efter vinduer i et materiale som eksempelvis aluminium eller plast. Så er der ingen behov for maling eller andet – alt, som du skal sørge for, er at pudse dine ruder, så du kan blive ved med at se ud af dem.

Spørg en ekspert til råds

De vinduer, du skal have monteret, kommer du med stor sandsynlighed til at købe gennem den tømrer, som skal sætte dem i for dig. Tag derfor en snak med din tømrer om, hvad han som fagmand vil råde dig til at gøre. Han ved ikke alene noget om vinduernes funktionalitet, men har også en klar ide om, hvordan de forskellige vinduestyper vil matche din boligs udtryk og stil.