Sommeren går på hæld, og det betyder, at vi så småt skal hive vores havemøbler ind og byde vinteren velkommen. Har du en træterrasse, kan du allerede nu begynde at gøre den klar til vinter, så den er modstandsdygtig over for det hårde efterårs- og vintervejr, der venter forude.

Få her tips til, hvordan du bedst gør din træterrasse vinterklar.

Gør din terrasse klar på solrige dage

Det er en god idé at gøre din terrasse klar til vinteren allerede nu. Den skal gerne have et ekstra lag træbeskyttelse eller olie for at blive mere robust. Og det kræver en solrig periode, hvor træet ikke når under en fugtighed på 18 procent. Derfor gælder det om at gribe handskerne nu, inden regn blæst tager over.

Fjern gammel olie og pletter

Når du skal i gang med at gøre din træterrasse vinterklar, bør du først og fremmest rense den fri for gammel olie og træbeskyttelse. Brug her trærens og en grov børste til at vaske terrassen. Vær særligt grundig på pletter og alger. Træet skal herefter tørre i ca. 6 timer – gerne mere.

Forsegl med træbeskyttelse eller olie

Efter terrassen har tørret grundigt efter afrensningen, er det tid til at til at give den en omgang træbeskyttelse eller olie. Vælger du træbeskyttelse med pigmenter i, får du større beskyttelse af træet. Brug en stor og bred pensel, når du påfører træbeskyttelsen eller olien. Vær generøs med mængden, så længe træet ikke bader i olie.

Svab sne væk

Selvom du har gjort et godt stykke forarbejde for at gøre din træterrasse mere robust og modstandsdygtig over for vintervejret, er det alligevel en god idé jævnligt at fjerne sne fra terrassen. Den tunge dyne af sne gør træet fugtigt, så det ikke får lov at ånde.

Fej også blade, der er faldet ned af træerne, væk. De kan hurtigt lægge sig i store fugtige bunker, som tynger træet.

Sæt havekrukkerne væk

I løbet af sommeren har du sikkert haft krukker med smukke farverige blomster til at stå på din træterrasse. Det er en god idé at sætte dem væk. Bliver de stående, står de nemlig og holder på fugten under bunden, og det giver mørke mærker på træet – og de er meget svære at fjerne igen.

Stil i stedet noget på terrassen med lette ben, så der kommer luft til træet. På den måde kan du stadig udsmykke din træterrasse og holde den fri for fugt og grimme plamager.