Sådan får du et sundt indeklima i din bolig

Et sundt indeklima er med til at reducere risikoen for at udvikle allergi og skaber et sundt miljø i din bolig. Men hvad kan du selv gøre for at gøre det sundere at bo i dit hjem? Det får du en række gode bud på her.

Indret dig efter dine skavanker

Har du støvallergi, skal du være meget opmærksom på at støve af jævnligt og lufte ud i din bolig. Har du pollenallergi, kan du med fordel investere i et pollenfilter til dit ventilationsanlæg. Forkæl dig selv ved at gøre, hvad du kan for at mindske dine allergigener. Det gør det meget rarere for dig selv at opholde dig i dit hjem.

Luft ud dagligt

Vær opmærksom på at lufte ud dagligt. Åbn vinduet i soveværelset, når du står op om morgenen, og gør det samme, inden du går i seng om aftenen. Giv også gerne resten af huset en tur dagligt, og tænk over at skabe gennemtræk, når du lufter ud. Så får du mest muligt af indeluften skiftet ud med frisk luft udefra.

Forkæl dit hjem med planter

Planter er godt for indeklimaet og jo flere af dem, som du placerer i dit hjem, des bedre. Stil en potteplante i vinduet på badeværelset, hvor der især kan være et fugtigt miljø, og pryd også gerne både stuen og køkkenet med en hyggelig plante. Det vil være rigtig godt, hvis du kan få placeret en plante i hvert eneste rum i din bolig.

Rygning er no go

Det siger vist sig selv, at rygning ikke gør noget godt for indeklimaet i din bolig. Er du ryger, så gør det til en vane kun at ryge udenfor, og har du gæster på besøg, som gerne tænder en smøg i tide og utide, så vær ikke flov over at bede dem gå udenfor og fornøje sig. Det er en ærlig sag at ønske at passe godt på sit hjem.