Sådan indretter du en god hjemmearbejdsplads

Kan du godt lide at sidde derhjemme og arbejde fra tid til anden? Så er det vigtigt, at du får indrettet et praktisk arbejdssted i dit hjem, hvor du har de vigtigste ting ved hånden og bliver distraheret mindst muligt. I denne artikel får du vores fif til, hvordan du skaber en god hjemmearbejdsplads.

Hav dine ting i nærheden

Hvad enten du bruger mange notesblokke, post-its eller udskifter mange toner til din printer, så sørg for at indrette dig, så du har det hele i nærheden, når du går i gang med at arbejde. Du kan bruge meget spildtid på at hente ting, der er spredt rundt omkring i huset, så hvorfor ikke indrette dig, så det er nemt og anti-frustrerende at finde de ting frem, der skal til? Så kan du bruge din tid meget mere effektivt.

Tænk praktisk

Kan der kun blive en krog i hjørnet af soveværelset til dig, så længe ungerne stadig bor hjemme, så tænk småt men praktisk, når du indretter din hjemmearbejdsplads. En plade er nem at hænge op på væggen, og den kan skæres i præcis den størrelse, der er plads til. Fyld væggen med hylder til alle dine arbejdspapirer og stil gerne et mindre skuffemodul med skuffer under bordpladen. Selvom der ikke er meget plads, kan du sagtens have alle dine ting – hvis bare du tænker praktisk. Og hvem har i virkeligheden brug for et stort skrivebord i den digitale tid, som vi lever i i dag?

Lys og inspirerende arbejdskrog

Kan du indrette dig ved et vindue, så du kan kigge ud og samle dine tanker, er det helt perfekt. Når du har brug for at trække vejret og se op fra computeren, er det bare mere inspirerende at se ud i haven eller ud over byen end at kigge ind i en hvidmalet væg. Placer dig så vidt muligt et sted, hvor det er rart at opholde sig. Så bliver det også mere rart at sidde der og arbejde.

Væk fra stress og jag

Arbejder du hjemme, mens der er andre i huset, er det vigtigt, at du finder en krog, hvor du kan arbejde uforstyrret. Har du dit eget kontor i hjemmet, er det ideelt, hvis det er et rum, hvor du kan lukke døren. Er du ikke så heldig at få dit eget rum, så er det oplagt at indrette en arbejdsplads ved en bordplade i soveværelset. Der er sjældent mange gøremål i soveværelset, som de fleste kun går ind i ved sengetid.