Sådan skaber du et sundt indeklima

Det er vigtigt at have et sundt indeklima i sit hjem. På den måde bliver hjemmet et behageligt sted at være, og det føles frisk og dejligt at træde ind af døren – frem for indelukket og ubehageligt. Et godt og sundt indeklima fordrer bedre sundhed for de, som bor i hjemmet, og derfor er det vigtigt, at man sørger for at skabe et sundt indeklima.

Her får du vores bedste råd til, hvordan du skaber et sundt indeklima.

Sørg for god ventilation

Med blandt andet Nilan ventilation til hjemmet, kan du få nogle meget fleksible ventilationsløsninger, som kan være med til at skabe et godt indeklima, fordi luften udskiftes. Samtidig kan I lettere styre varmen i hjemmet, og på den måde varmer I ikke unødigt op, hvilket også kan skabe et dårligt indeklima i hjemmet.

Ved at anvende en ventilationsløsning vil den gamle luft blive suget ud af huset inklusiv støvpartikler og fugt, og luften skiftes ud med ny, frisk luft.

Husk at lufte ud hver dag

En god tommelfingerregel er, at man bør lufte ud 10 minutter hver dag. Og her skal altså luftes igennem – for det er ikke nok bare at åbne et enkelt vindue i 10 minutter. Du skal sørge for, at der er gennemtræk, således at al den gamle luft i hjemmet bliver skiftet ud.

Det er sundt for dit hus, fordi du slipper for fugt (som kan udvikle sig til skimmelsvamp), og det er sundere for jer med frisk luft. Husk også at lufte ud, hvis du har lavet mad. Mados sætter sig i vægge og møbler, og det kan skabe et indelukket klima.

Indret med grønne planter

Planter kan være med til at forbedre indeklimaet i boligen, fordi de renser luften og omdanner udåndingsluften CO2 til ilt. Nogle planter er bedre end andre, men de gør egentlig allesammen den samme ting. Hvis du gerne vil have effektive planter, der forbedrer dit indeklima, kan du vælge planter som drageblodstræ, almindelig efeu, aloe vera, fredslilje, stuebirk, bregner og orkideer.

Planter giver bedre luft og bedre trivsel, og undersøgelser viser endda, at folk, der arbejder i et miljø med planter, oplever mindre hovedpine, mindre sygefravær, bedre trivsel og øget produktivitet – og det vil man jo gerne have i hjemmet også. Heldigvis er det meget moderigtigt at indrette hjemmet med mange planter, så udvalget er stort for tiden.