Når vejrguderne tillader det, er haven en skøn og værdsat del af hjemmet. Alle kender følelsen af at sidde på terrassen og nyde en is eller læse en god bog. Men desværre kan vi ikke selv bestemme vejret. Derfor er det også ekstra vigtigt at få valgt de rigtige havestole og haveborde. Det har vi nemlig indflydelse på. Her kommer vi med tre råd, der kan hjælpe dig med at vælge de perfekte havemøbler.

Vil du bruge tid på vedligeholdelse?

Det danske vejr kan være barskt, og det kan mærkes på havemøbler i træ. Omvendt er træ æstetisk og pænt at se på. Derfor kan haveborde og -stole i træ være et oplagt valg, hvis du ikke har noget imod at vedligeholde møblerne med olie og slibning, hvis de er lakeret. Hvis du ikke ønsker at bruge tid på vedligeholdelse, vil det være synd at bruge penge på træmøbler, da de i længden vil blive grimme at se på, hvis de ikke behandles. Alternativt findes der mange flotte metal eller plastikmøbler, som ikke skal behandles udover at rengøres, når de er beskidte.

Den store terrasse eller den lille altan?

Haveborde og -stole kan bruges i mange henseender, og derfor er det også værd at tage stilling til, hvor du skal bruge dine havemøbler. Hvis du bor i lejlighed og har en lille altan, er det f.eks. smart, hvis møblerne kan klappes sammen, når de ikke bruges. Omvendt er det irrelevant, hvis du har en stor terrasse. Derfor er placeringen af møblerne essentiel, hvis du ønsker at træffe det rette valg i første hug.

Sidder I mange til bords?

Havebordets størrelse er ligeledes væsentlig. Mange haveborde findes med udtræk, og det er en smart funktion, hvis I sidder mange til bords eller tit har gæster på visit. Her findes der også haveborde, der kan have en parasol i midten. Hvis du bor alene eller har en mindre familie, kan et mindre og billigere bord uden udtræk måske bedst betale sig. Prisen vil selvfølgelig variere alt efter bordets størrelse, og derfor vil størrelse kontra pris altid være en overvejelse, der er værd at tage med.