Der er ingen tvivl om, at et spisebord bare er noget helt særligt i ethvert hjem. Det er ofte her, familien samles både morgen og aften og får vendt både stort og småt sammen. Fordi spisebordet danner rammen for mange ting, er det vigtigt at overveje nøje, hvilket spisebord der passer helt nøjagtigt ind i hjemmet. De behov, du har til dit spisebord, kan jo variere, alt efter hvor I livet du er, og hvilken indretning du har i hjemmet.

Der er generelt mange fordele og ulemper ved de forskellige spiseborde. Vi vil derfor belyse nogle af dem for dig her i artiklen.

Har I små børn i hjemmet?

Hvis der er børn i huset, kan det være en god idé at tage højde for det, når der skal vælges spisebord. Der vil automatisk blive spildt lidt mere under måltider, og derfor skal bordet gerne have en bordplade, der er nem at rengøre.

En type bord, der er ideel til børnefamilier, er dem med laminatoverflader. Men denne type bord er nu også god til alle andre, der foretrækker et bord, der er nemt at rengøre. Ofte er borde med laminatbordplader meget modstandsdygtige, og så er de nemme at gøre rent og holde pæne. Der skal ofte ikke mere til end en fugtig klud. Og skulle det ske, at bordet skal have en mere dybdegående rengøring, kan du købe laminatrens. Sprayer du det på, vil det fjerne selv det mest genstridige skidt og snavs.

Tilpas bordet til husets indretning

Spisebordet er en central del af hjemmet. Det er derfor en stor fordel, hvis du vælger et bord, som passer ind i den resterende stil, der findes i huset.

Elsker du den nordiske stil, som blandt andet indebærer masser af træ i hjemmet, kunne du overveje at investere i et træbord. Vælger du for eksempel et bord i helt mørkt træ, vil det uden tvivl skabe et helt bestemt udtryk i rummet, du vil elske.

Du har sikkert også allerede bemærket, at plankeborde særligt hitter for tiden, og der er ikke noget, der tyder på, at den trend er ved at vende. Der er altså masser af muligheder, hvis du gerne vil have et spisebord i træ.

Leg lidt med designet

Der er ikke nogle, der siger, at et spisebord absolut skal være kvadratisk eller rektangulært. Har du lyst til at være lidt kreativ, så vælg et bord, der er rundt. Der findes masser af fede spiseborde, der er runde, og de skaber bare noget helt særligt. I vil uden tvivl også mærke, at I kommer hinanden ved på en helt anden måde, når I pludselig sidder ved et rundt bord og spiser.

Vi ønsker dig god fornøjelse i jagten på dit næste spisebord.