Du kender sikkert alt til følelsen. Pludselig synes du, at dit hjem ser ualmindeligt kedeligt ud. Især stuen, hvor du opholder dig meget af tiden derhjemme, ser pludselig rigtig trist og grå ud.

Den har haft det samme udtryk i lang tid, så nu trænger du bare til, at der altså skal ske noget andet og noget nyt. Men hvad skal det være? Og hvor skal du ende og begynde? Det giver vi dig et par simple råd til her i artiklen.

Pift gulvet op

Når stuen skal have en omgang, er det en god idé at starte med at kigge på gulvet. For måske er det rent faktisk trægulvet, der skaber det lidt kedelige udtryk. Tænk over, hvordan du kan pifte dit gulv op – det kan måske være med nogle flotte gulvvaser med smukke planter i?

Placerer du nogle flotte gulvtæpper – eksempelvis under din sofa eller under spisebordet, så vil stuen pludselig se helt anderledes ud. Ikke nok med at gulvtæpper er meget dekorative, så er de også hyggelige at have rundt om i hjemmet.

Når det er vinter og koldt, så er det altså bare rart at have et gulvtæppe at varme fødderne på, når du eksempelvis sidder i sofaen med familien.

Skal sofaen skiftes ud?

Nu hvor vi er inde på det med at sidde og hygge i sofaen, har du så overvejet, om sofaen trænger til en udskiftning?

Sofaen har stor betydning for hele udtrykket i din stue. Den bruges ofte en hel del, men den er også blikfang, fordi den ofte er så stor, som den er.

Tænk over, om det er på tide med en anden model? Måske kunne det være flot med to mindre sofaer med et klassisk udtryk i stedet? Der er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan indrette din stue.

Puder og plaider skaber ro

Hvis du ikke er i humør til den helt store udskiftning af møblementet i stuen, så start i det små. De puder, plaider og andet nips, der pryder stuen, har afgørende betydning for stemningen i rummet. I stedet for at have en stue, der ser klinisk ud, så er det blandt andet puder og plaider, som er med til at skabe ro og give sjæl til din stue.

Overvej, om du skal have pynt i sofaen og generelt i stuen, som er i andre farver? Det kan gøre en kæmpe forskel!