Går du med tanker om at lægge nyt gulv, men er du i tvivl om, hvorvidt klinker er det rigtige valg? Denne guide giver dig et kort indblik i de mange fordele ved klinkegulve, både når det kommer til design, holdbarhed og vedligeholdelse.

Fordele ved klinkegulv

Klinker findes i rigtig mange hjem, men hvorfor er det blevet så populært med klinker frem for eksempelvis trægulve? En af fordelene ved klinker er deres høje slidstyrke. De fleste klinker er stort set umulige at slide op, hvorfor de har en lang levetid og altid holder sig pæne. Dertil er de utroligt nemme at rengøre og vedligeholde sammenlignet med trægulve og gulvtæpper.

Når det kommer til indretning, har klinker også den fordel, at de er den eneste af de tre gulvtyper, der netop kan lægges i hele huset. Det er muligt at lægge klinker i både entreen, i bryggerset, i køkkenet, på badeværelset, i stuen og på soveværelserne også, hvis du ønsker det. Sammenlignet med træ og gulvtæpper kan klinker tåle vand, hvorfor de kan ligge i netop bryggerset og på badeværelserne også. Derved kan du holde den samme type gulv gennem hele boligen og ikke veksle mellem flere forskellige typer.

En tredje fordel er det store udvalg af klinker. Der findes mange forskellige typer af klinker, og derfor kan du nemt sætte dit eget præg på disse. Dertil kan du også anvende klinker på væggene, eksempelvis i din bruseniche. Derved kan du kombinere to forskellige klinker på gulv og vægge og skabe et flot samspil mellem de to. Ligeledes kan du kombinere forskellige vægklinker, lege med forskellige idéer og derigennem skabe et flot mønster.

Valg af materiale

Klinker findes i mange forskellige materialer, hvorfor du skal gøre op med dig selv, om det skal være natursten såsom granit og skifer, om det skal være keramisk klinke, eller om du foretrækker en helt tredje type, eksempelvis marmor eller cementfliser. Hver type har både fordele og ulemper, hvorfor det er en god idé at kontakte en fagekspert i dit lokale byggemarked og spørge, hvilke typer der anbefales til forskellige rum.

Når du vælger materiale, er det vigtigt ikke kun at tænke på designet, men også tænke en smule praktisk. Materialevalget har stor betydning for rengøringen, særligt hvis du anvender syreholdige rengøringsmidler, hvorfor du igen bør rådføre dig hos en fagekspert.