Så er du kommet til det rette sted! Udestuen er fantastisk, når man har den, hvis man rent faktisk udnytter den. Men hvis den er blevet forældet og har stået i et par år uden den største udnyttelse, kan en makeover være lige det, I mangler.

Du får i dette indlæg 5 tips til, hvordan du kan gøre udestuen lidt mere hyggelig.

Gør rent!

Lad os være ærlige: Hvor tit gør vi faktisk rent i udestuen? Selvom udestuen er en “del af haven”, er det også vigtigt at få fejet eller støvsuget en gang imellem. Spindelvæv og støv i hjørnerne bidrager ikke til hygge-faktoren.

Hvis jeres møbler i udestuen også er blevet snavsede med tiden, kan det i allerhøjeste grad betale sig at tage dem helt ud i haven, spule dem og lade dem tørre. Det gør bare tingene mere lækre.

Hvis du vil begynde på makeoveren til din udestue, er det altså her, du skal begynde.

Køb nye hynder

Et par nye hynder kan give rigtig meget liv til din udestue. Du er højst sandsynligvis også blevet træt af de gamle hynder, hvis det er dem, I har brugt de sidste mange år – og gode hynder behøver ikke at koste alverden.

Med en udestue skal de ikke udsættes for hverken regn eller sne, og derfor kan I sagtens købe almindelige puder og tæpper. Hvis I går efter en hyggelig, afslappet stemning, kan I med fordel købe hynder og tæpper i cremefarver. De går til det meste, passer året rundt og ser meget elegante ud.

Hvis I tværtimod trænger til noget mere liv i jeres udestue, kan I overveje at komme med lidt pang og farve ved at købe hyndebetræk og tæpper i vilde farver såsom gul, rød, orange og lignende. Kun fantasien sætter grænser.

Overvej, om I skal investere

Måske er det nogle større ting, der kræver opmærksomhed i jeres udestue. Hvis jeres udestue vinduer trænger til udskiftning, bør I overveje det nøje. Det kan nemlig have stor betydning for jeres varme og isolation i huset.

Det kan også være, at fliserne eller gulvet trænger til at blive fornyet. Måske har I en pejs, der bare ikke fungerer? Diverse hængepartier kan give mere stress, og det kan betyde, at I ikke får udnyttet jeres udestue så meget, som I burde.

Læg mærke til detaljerne

Når I har fået styr på de ovenstående ting, og det er tid til at pynte, er det bare med at finde guldkornene. Tag i genbrug og find hyggelige sager med personlighed. Eller tag en tur i IKEA – hvad end, der passer jer. Men læg mærke til, hvor stor forskel et stearinlys og en plante kan gøre i jeres udestue.