Stuen er stedet, hvor vi slapper af efter en lang skoledag eller arbejdsdag, så her bør man altid kunne finde tryghed og en hyggelig stemning, så man føler komfort og glæde. Mange familier har også spisebord i stuen. Så man indtager måltiderne her, og her modtager man også gæster, samt man sidder her om aftenen og ser TV, surfer på nettet, laver lektier og andre familiesysler. En stue kan både være lille, moderat eller større, og visse boliger har endda to eller tre stuer, så man kan afholde større arrangementer såsom fødselsdage og andre familiebegivenheder. Det sværeste ved en stue er at give den stil og atmosfære, så der opstår hygge, og det behøves ikke koste en formue, idet selv små ubetydelige ting kan skabe stil og hygge.

 

Møbler og inventar i stuen

 

Det er naturligvis forskelligt, hvordan vi indretter stuen, men alligevel findes der generelle retningslinjer, som passer til de fleste familier. Man starter som regel med at anskaffe en stor sofa med tilhørende lænestole og sofabord, så der kan indrettes en hyggelig TV-krog, hvor man kan slappe af i familiens skød. Man plejer ofte at have et musikanlæg med tilhørende højttale forbundet, så man kan høre musik i løbet af dagen, og desuden har man mange gange et spisebord med stole i stuen, så der er plads til at sidde sammen og nyde måltiderne. Derudover består stuen af en masse nagelfast inventar, som med deres stil kan være med til at give stuen sjæl og stemning, og det er især farverne på væggene, gardinerne, gulvbelægningen, lamperne, billederne, bøgerne, lysestagerne, pyntegenstandene og de andre mange små ting, der er med til at skabe jeres unikke hjem.

 

Sådan indrettes stuen stilrent

 

Der findes ingen 100 % løsninger til indretning af stuen, men der findes nogle generelle råd og vejledninger, der garanterer en god stil, som ender med at give stuen hygge, og de fleste mennesker kan være indretningsarkitekter i deres eget hjem, og man kan naturligvis senere flytte lidt rundt på møbler og inventar, indtil man finder den perfekte indretning. Overordnet set gælder det om at ikke blande for mange stilarter sammen og desuden bør man tilstræbe enkelthed frem for at fylde hjemmet med overflødige ting. Hvis man blander stilarterne for meget, eller hvis hjemmet flyder med ting, så opstår der nemt stilforvirring, og boligen vil nemt virke rodet og kaotisk. Man bør holde væggene i lyse venlige farver, så stuen ikke bliver mørk og dyster, og man bør købe matchende møbler. Måske er man mest til moderne møbler med glatte rengøringsvenlige overflader, men man kan også vælge en retro indretning med antikke møbler og lamper, men så bør man indrette stuen konsekvent på denne måde med tæpper og spisebord og stole, så det hele passer sammen. Derved opnår man at skabe en hyggelig og tryg stemning, som hele familien kan trives ved hver eneste dag.