Indret et hyggeligt og produktivt hjemmekontor

Flere og flere danskere arbejder fra deres eget hjem. Og det stiller krav til arbejdsomgivelserne i hjemmet. Med en arbejdsplads i egen bolig er du selv ansvarlig for at indrette et kontor, der bedst passer til dine behov. Her får du tips og inspiration til, hvordan du bedst indretter et hjemmekontor, så det både er hyggeligt, smukt og fremmer din produktivitet.

Sid godt på smukke kontorstole

Det er vigtigt, at du sidder godt, når du arbejder. Ellers risikerer du at belaste muskler, led og sener og få smerter i skuldre, ryg og nakke. Derfor bør du investere i en behagelig og god kontorstol, der passer perfekt til dig. Der findes et væld af forskellige kontorstole på markedet, og du behøver slet ikke gå på kompromis med design, selvom du gerne vil sidde godt og korrekt. Du behøver nemlig ikke købe en græsgrøn gamerstol, for i dag går funktionalitet og design i de fleste kontorstole op i en højere enhed.

Mal væggene i en rolig farve

Giv væggene en skøn, blød farve. Det giver rummet karakter og er med til at sætte en behagelig stemning i rummet. Dit arbejdsværelse skal jo være et rart sted at være, og en rolig nuance i brunlige eller støvede blå nuancer kan være med til at give dig roen til at fokusere på dit arbejde. Her kan kridhvide vægge ofte virke forstyrrende på din koncentration og dit arbejde.

Miks struktur og tekstur

For at skabe et rum, der inspirerer dig bedst muligt, kan du med fordel mikse forskellige teksturer i rummet. Det kan være et langhåret blødt tæppe midt på gulvet, porcelæn i vindueskarmen og messing på din bordlampe. På den måde får du alle mulige indtryk, der stimulerer dine sanser på forskellige måder – og det kan være med til at danne inspirerende rammer omkring dit arbejde.

Giv liv med grønne planter

Længe har grønne planter været et stort hit i boligindretningen. Og det gælder derfor også på hjemmekontoret. Der er da også en helt særlig grund til, at grønne planter er meget populære i det moderne hjem. De kan nemlig give rummet masser af liv. Sæt derfor gerne flere grønne planter i karmen, på hjørnet af dit skrivebord eller på en reol eller hylde, så du skaber et stemningsfyldt og livligt arbejdsmiljø med plads til kreativitet og fordybning.