Sommetider kan man få en fornemmelse af, at der ikke er ret hyggeligt i ens eget hjem. Måske har din bolig fået en komplet rengøring over sommeren, hvor du bare havde brug for minimalisme og enkelhed. Men nu er det snart vinter, og du vil gerne have lidt mere ro.

Det kan være svært at sætte en finger på, hvad årsagen er. Men hvis du har tænkt det samme, eller du bare trænger til at få skruet hyggen en tand op, kan vi trøste dig med, at det er ret nemt. Vi har samlet seks tips, der hurtigt og nemt forvandler dit hjem fra klinisk til varmt og hyggeligt.

Få nye materialer ind

Der er mange muligheder, når du har med tekstiler at gøre. Alt efter hvilket rum, du opererer i, kan du ændre atmosfæren markant. Hvis det er i soveværelset, er det oplagt at skifte sengetøjet ud med noget mere hyggeligt.

Hvis det er i stuen, kan vi anbefale nye tæpper og puder. Måske endda en ompolstring af den gamle lænestol.

I spisestuen kan du ompolstre spisebordsstolene og smide en ny dug på. Faktisk er der mange muligheder.

For at trække hyggen mere ind i dit hjem, bør du vælge cremede, bløde og varme farver. De signalerer ren hygge, og så er de desuden nemme at kombinere med andre farver.


Du kan også lege med de forskellige former for tekstiler. Især hør eller groft strikket materiale kan noget særligt.

Overvej belysningen

Du ved det sikkert ikke, men belysningen i dit hjem har også meget at sige. Hvis du har køligt, hårdt lys, er der ikke meget hygge over det. Varme, gule og bløde LED-lys bidrager tværtimod på en helt anden måde til stemningen.

Du behøver ikke købe dyre Bang og Olufsen lamper – nye pærer fra IKEA kan gøre en enorm forskel.

Kig på dine vinduer

En anden ting er, hvor meget vinduerne har at sige i din bolig. De er en af de største kilder til naturligt lys, og så fylder de meget af dit hjems vægge. Hvis dine vinduer er for moderne, kan det være svært at hanke op i hyggen. Har du brug for en intens makeover, kan du overveje en udskiftning til bondehusvinduer. Det er ikke den billigste løsning, men gør en enorm forskel. Bondehusvinduer er det klassiske symbol på dansk, traditionel romantik.