Pynt op til jul med smukt brugskunst

Brugskunst er fantastisk og uden det, ville vi slet ikke kunne pynte op til jul! Jeg kan slet ikke forestille mig en jul uden julepynt og hyggelige nips. Selv går jeg meget op i, hvordan der bliver pyntet op, og der er ikke et hjørne, som går fri. Derfor giver jeg her mit bud på, hvordan brugskunst bedst bruges til at pynte op med.

Lyshuse rundt omkring i vinduerne

Selv elsker jeg de hvide lyshuse, som man kan få i både original og kopieret version. For mig er det ligemeget, om det er originalt eller ej – det der betyder noget er, at jeg kan have dem stående i vinduet med et tændt stearinlys hver aften lige ved siden af min glasbovle med kogler og lyskæder i. Lys er vigtigt i juletiden, og derfor er samtlige vinduer i stuen, køkkenet og badeværelset også fint og enkelt pyntet med hængende, lysende julekugler og julestjerner. Det giver en dejlig og hyggelig stemning, som får en helt ned i gear, når man er kommet hjem fra arbejde.

Hjemmelavet julepynt

Jul er for mig lig med tid til kreative sysler, hvor jeg kan fordybe mig og smide tanker om alt muligt andet væk. Derudover giver det et meget personligt præg, som jeg ikke kan være foruden. Jeg laver derfor gerne snefnug i 3D format og julestjerner i alle former og farver. Naturligvis kan det ikke undgås at bringe naturen ind, da jeg også selv gerne laver juledekorationer. Jeg er ikke så glad for de traditionelle, så derfor går jeg ofte selv i gang med at samle kogler, som jeg har stående rundt omkring – med og uden lys, få som mange på et sted. Det er enkelt, men meget julet.

Ganske enkelt kan brugskunst ikke undværes – og slet ikke i denne tid. Jeg ville være ude af mig selv, hvis ikke jeg kunne bringe lys og varme ind i mit hjem med diverse brugskunst.