En udestue er en klassisk tilbygning til din bolig. Den har typisk vægge af glas, så den kan bruges til at forlænge muligheden for at sidde “ude” i et par måneder efter sommeren. Men mange går med ønsket om at forlænge den mulighed yderligere, så udestuen får liv hele året rundt.

Om vinteren er det typisk for koldt at sidde i din udestue – medmindre du får lavet et ordentligt indeklima.

Isoler bedre og indlæg varme

Hvis du endnu ikke har bygget udehuset, men kun leder efter tips, er det her lige noget for dig. Siden du alligevel skal betale skat for din udestue, bør du overveje allerede at isolere dine ydervægge samt indlægge varme, før du bygger. Så har du bedre mulighed for at udnytte din udestues fulde potentiale året rundt.

Det kan godt betale sig at investere i din udestues vinduer. Når du skal vælge vinduespartier til udestue, er det vigtigt, du tænker dig godt om. Fastkarmsvinduer er en god løsning i forhold til indeklimaet, da de ikke kan åbnes og derfor er fuldstændig lukkede.

Luft ud!

Måske er du ikke klar over det, men udluftning er en meget vigtig faktor, hvis du vil have et godt indeklima. Selvom du højisolerer dine ydervægge og sætter lavenergiruder i dine vinduer, kan det være lige godt, hvis ikke du lufter tilstrækkeligt ud, så temperaturen er oppe på et rimeligt niveau om natten også.

Selvom vinduerne isolerer godt, vil temperaturen på indersiden før eller siden nå dugpunktet, og så vil der begynde at løbe vand ned ad dine vinduer.

Udnyt den varme luft

Hvis du har valgt at få bygget en udestue mod syd, vil den ofte blive varmere end resten af huset – og det gælder året rundt. Af den grund vil det være oplagt at trække varme fra din udestue og ind i resten af dit hjem. På den måde bliver der ikke for varmt i din udestue, og samtidig får du lidt gratis, ekstra varme til dit hjem.

Overvej en brændeovn

Hvis du stadig døjer med for meget kulde i din udestue, kan du overveje at investere i en brændeovn. Brændeovnen er hyggelig, bidrager til udestuens udseende, og så giver den selvfølgelig det ekstra varme, du kunne mangle.