DIY møbler til din bolig

Mange har prøvet at bruge kræfter og penge på at finde de rigtige møbler til sin bolig. Det er svært at finde det helt rigtige interiør. Især stuen er det sværeste rum at møblere. Her skal man modsat spisestuen, bruge mere tid. Derfor skal den være hyggelig og godt indrettet. Skal man have en hjørnesofa eller en Eames gyngestol.. Det tager tid at finde og kan koste en formue, hvis det skal være det helt rigtige mærke.

Derfor er der flere og flere, som er gået over i at “gøre det selv”. Mange er blevet for nærige til at betale dyre domme for møbler og derfor besluttet at prøve kræfter med det selv. Man kan finde mange inspirationer til gør det selv møbler på blandt andet sociale medier som Pinterest.

De mest populære møbler at lave selv

  • Kabeltromle sofabord
  • Trallebænk til altanen
  • Plankebord til spisestuen

Er du ikke den habile håndværker, så ligger der mange Youtube vidner, hvor du kan hente tips og tricks. Det sværeste er at få fremskaffet materialerne og finde ud af, hvordan bl.a. træet skal behandles for at få det udtryk man ønsker. Mange byggemarkeder vil have planker, som du selv kan skære til efter ønske. Byggemarkederne vil også have beton og kan vejlede dig til den rette pleje af plankeborde alt efter træsort.

Det er vigtigt at finde ud af, hvilken træsort træet er. På den måde kan du bedst pleje og vedligeholde det. Der er nemlig stor forskel på pleje til fyrtræ og til løvtræ. Nogle vælger at oliere deres borde, og andre vil gerne bejdse dem. Uanset hvordan du behandler dit træ er det vigtigt at få lukket overfladen, så det bliver modstandsdygtigt overfor snavs og fedtpletter.

Det er vigtigt at rådføre sig med byggemarkederne i forhold til typer af oliering og bejdsning. Både bejdsning og oliering giver træet farve. Man kan f.eks. hvidoliere træet, eller gøre det mørkere. Dette gælder ligeledes for bejdsning. Hvis man vælger at oliere sine borde, skal være opmærksom på om træet er mættet ordentligt. Det skal gøres af flere omgange og tørres af efter hver påføring. Vælger man at bejdse skal man huske på at lukke overfladen med en lak, så træet ikke suger mere.

Har du ikke tid til at gøre det selv så kan man også vælge en anden løsning – at købe sig frem til genbrugsmøblerne. Det kan være svært at fremskaffe bl.a. traller og kabeltromler. Derfor vil det være lettest at købe sig til disse typer af genbrugsmøbler. Der er mange virksomheder, der lever af at sælge kabeltromleborde og trallebænke, så det er bare med at søge løs på nettet.