Designbalance i boligindretningen er væsentlig

Hvis du nogensinde har været i et ’fun house’, hvor indretningen bevidst er mærkværdig, ved du, hvordan det føles at gå gennem et rum, der er ubalanceret. Men i mange tilfælde er designbalance i boligindretningen noget, der er en eftertanke. Uden den rette balance i et rum, kan det være svært at finde sig godt til rette i hjemmet, og det kan samtidig være et stresselement, hvis hjemmet roder eller er i ubalance. Faktisk handler balance i et rum lige så meget om følelser, som det handler om godt design. God designbalance giver nemlig en følelse af stabilitet og velvære, hvilket er særlig vigtigt i ens hjem.

Hvordan opnår man god designbalance i et rum?

At skabe et afbalanceret og harmonisk rum og i det hele taget hjem, afhænger af tre ting: møblernes placering og den øvrige indretning, brug af farve og teksturer samt omfanget og andelen af ​​møbler og indretning.

 1. Varier højderne
  Et rum hvor alle møbler og andet boliginteriør er i samme højde vil mangle interesse. Når du placerer dine møbler i dit rum, skal du balancere højderne for at skabe en god dynamik i rummet. Hvis din sofa har en lav ryg, skal du tilføje et møbel, der er højt ved siden af, for eksempel en bogreol.
 2. Balancer store og prangende elementer
  Hvis den ene side af rummet er præget af tunge møbler eller boliginteriør, vil dit værelse virke ude af balance. Det kan løses, ved at tilføje nogle elementer til den anden side af rummet, så det spredes mere ud. For eksempel, hvis en væg har en høj bogreol og tonsvis af vægindretning, skal du sørge for at balancere den væg med noget højt eller prangende på den modsatte side af rummet.
 3. Less is more’
  Opsæt ikke en forhindringssti med dine møbler og lad ikke et værelse være for fyldt med små indretningsgenstande. Et rum har brug for pusterum, så i mange tilfælde vil det populære udtryk ’less is more’ gøre sig gældende.
 4. Skab kontraster
  Alt behøves ikke at matche og følge et bestemt farveskema. Det kan netop blive for trivielt, så det handler om at skabe nogle fede kontraster, hvilket kan gøres i form af forskellige farver og teksturer. Derudover er det også en god idé at blande nye og gamle elementer, glatte kontraster med ru og polerede overflader med nubrede. Det vil give noget spil i rummet og være med til at skabe en hjemlig og stilet atmosfære.