Sådan indretter du et smukt og motiverende kontor

Flere og flere arbejder hjemmefra, og det kræver et sundt og godt arbejdsmiljø at udføre et effektivt stykke arbejde. Når du indretter dit hjemmekontor gælder det om at tilpasse indretningen til dine arbejdsbehov, så den understøtter dit arbejde.

Find ud af, hvordan du kan gøre indretningen på dit kontor til en motiverende, inspirerende og ikke mindst effektiv del af din arbejdsdag.

Sørg for orden

Når du skal arbejde effektivt, er det vigtigt, at du har orden på dit kontor. Sørg for at sætte løse papirer i ringbind, så du altid hurtigt kan finde dem frem. Ligger de og flyder løst på et bord eller i en skuffe, bruger du unødvendig meget tid på at lede efter dem, når du skal bruge dem.

Gå efter ringbind i flotte farver, og stil dem fremme på en hylde som et dekorativt element i kontorindretningen. Invester også i kasser og bokse, hvor du kan opbevare småting, så de ikke ligger og flyder – det kan hurtigt virke forstyrrende.

Invester i en god arbejdsstol

Mange sidder foran computeren store dele af arbejdsdagen, og det kræver en god siddestillingen. Anskaf en kontorstol, som kan justeres op og ned, og hvor ryglænet også kan indstilles. Det er vigtigt, at du sidder i den rette stilling, eller risikerer du at få smerter i ryg, nakke og skuldre. Måske er du skræmt ved tanken om en klodset kontorstol, men i dag findes der mange fine varianter, som har et stilrent udtryk.

Har du et job, hvor du ikke sidder ned på en stol en hel dag, er der stor inspiration at hente i de gamle møbelklassikere. Hans J. Wegners ikoniske Kinastol er eksempelvis oplagt som alternativ til den traditionelle kontorstol. Du sidder ikke bare godt i stolen, men det smukke formsprog vil tilmed give rummet et elegant touch.

Indret kontoret i zoner

Det er en god idé at skabe flere arbejdszoner i dit kontor. Indret en zone med skrivebord, stol og computer. Her foretager du dig dit primære arbejde. Men det er samtidig også godt at lave rummet hyggeligt med andre enkle tiltag. Lav gerne et hyggeligt hjørne med en god lænestol og en smuk væghængt lampe. Denne arbejdszone kan du bruge, hvis du skal idéudvikle eller brainstorme på et projekt. På den måde sidder du i et ’nyt’ miljø, der sætter gang i andre tanker.

Miks materialer – match farver

Sørg for at gøre din indretning på dit kontor spændende. Det kan du gøre ved at mikse forskellige materialer. Gå gerne efter et skrivebord med en træplade og stålben, vaser i blankt porcelæn i vindueskarmen og et blødt tæppe på gulvet. På den måde stimulerer du ubevidst forskellige sanser.

Selvom du mikser materialer, er det dog en god idé at holde kontorindretningen i samme nuancer som den øvrige indretning i din bolig, så det ikke stikker ud. Det giver boligen en gennemgående rød tråd, der bevarer et harmonisk og afbalanceret udtryk.

Udsmyk væggene

Mange har hvide vægge i boligen, fordi det giver en ’ren’ fornemmelse. Men faktisk kan farvede vægge skabe et eksklusivt og roligt look. Mal derfor en væg eller flere vægge på kontoret i en støvet og blid nuance, som udstrålet ro og harmoni.

Hæng også gerne gallerihylder op, hvor du kan sætte billeder, som er smukke, men som samtidig kan virke motiverende for dig. Det kan være plakater med citater, der giver dig energi og inspiration. Fordelen ved en gallerihylde er, at du hurtigt og enkelt kan skifte billederne ud, så du hele tiden får ny inspiration i dit arbejdsmiljø.

Giv plads til luft

Selvom det er vigtigt at skabe en varm og hyggelig atmosfære på dit kontor, så du føler dig tilpas og kan yde optimalt, er det samtidig også vigtigt, at du ikke propper for meget ind i rummet.

Sørg for at skabe en luftig fornemmelse, ellers kan du hurtigt føle dig indelukket. Og er der for mange møbler og nips i rummet, kan det let komme til at virke rodet – og det skaber et stresset miljø. Køb derfor ikke store, tunge møbler, der får rummet til at fremstå trangt.