3 indretningstips, der kan gøre din bolig unik

Boligmagasiner er gode til at få en masse idéer til, hvordan du kan indrette dit hjem på en moderne måde, der ofte følger tendenserne. Men nogle gange kan hjemmet komme til at se ud som taget ud af boligmagasinet – og det er langt sjovere, hvis dit hjem afspejler dig og din personlighed og ikke ligner noget, alle andre har. Måske har du lyst til at have et stort akvarie i stuen, og så er det bare med at gøre det. Der er nemlig intet facit, når det kommer til boligindretning.

Få her inspiration til, hvilke små greb du kan bruge til at gøre din bolig anderledes.

Vær ikke bange for modsætninger

Det er altid en god idé at kigge på din boligs bygningsstil, når du skal indrette dit hjem. Bor du i et nybyggeri, passer det eksempelvis ikke specielt godt med døre med fyldninger. De passer bedre ind i en gammel herskabslejlighed eller en patriciervilla fra 20’erne. Du er altså nødt til at bruge din boligs stilart som udgangspunkt for din indretning. Men det betyder ikke, at du ikke kan lege med modsætninger.

Bor du eksempelvis i en lejlighed fra starten af 1900-tallet eller før, er det smukt med nostalgiske køkkenelementer i dit køkken, et gammeldags vitrineskab i spisestuen eller lignende. Gå her efter stramme, moderne møbler – det kan eksempelvis være spisebord og stole – som et spændende modspil til de mere romantiske elementer. På den måde får din bolig et clash mellem flere forskellige stilarter. Og det giver både et elegant, eksklusivt og unikt udtryk i din bolig.

Miks derfor forskellige designperioder i dit hjem. For det giver indretningen kant, samtidig med at den ikke kommer til at se stringent og poleret ud fra top til tå. Så ligner det rent faktisk, at der her bor nogen, som ikke er bange for at vise personlighed. Der er alle muligheder for at indrette i mange forskellige kombinationer, så du får dit helt eget udtryk i din bolig.

Gå efter skæve vinkler

For at få en unik og personlig indretning handler det om at tænke ud af boksen. De fleste har tendens til at tænke alt ind i boligens lige linjer – fordi det for mange er lig med en rolig indretning. Men det kan hurtigt blive kedeligt, hvis alt er sat stramt ind i en boks. Forsøg netop at bryde ud af den boks.

Mal eksempelvis skæve geometriske former på en væg i en smuk, støvet nuance. Det giver et kunstnerisk præg på din væg og bryder med boligens lige linjer. Du kan også gå en helt anden vej end den traditionelle, hvor lamperne over dit spisebord hænger i en ledning i lige linje ned fra loftet. Eksperimenter med væglamper, som hænger ned fra loftet i stedet. Du kan gå efter nogen med en lang hals og hænge dem forskudt fra bordet på skrå, så lamperne danner skæve vinkler i rummet.

Det giver et unikt udtryk over bordet – og det smarte er, at du kan vippe lamperne i forskellige retninger, hvis du har behov for lys andre steder. På den måde får du mange brugsmuligheder, samtidig med at du giver indretningen et skævt og anderledes tvist.

Tag på jagt i skjulte skattekister

En mands skrald er en anden mands guld, siges det. Og det kan der være noget om. Du kan sætte et helt unikt præg på dit hjem ved at tage på loppemarkeder og i genbrugsbutikker – for de er ofte én stor skattekiste. Det er en god måde at opdatere hjemmets udtryk på på en billig måde, der samtidig giver dig mulighed for at få fingrene i noget, som ingen andre har.

Gå efter sjove figurer, farverige vaser og andet, der fanger din interesse. Det gør ikke noget, at genstandene har noget patina – det giver dem bare historie, som bidrager til at gøre din indretning spændende og ikke mindst unik.